Inga gärningsmän till rånet i Ängelholm

Polisen söker ytterligare vittnen som kan ha sett något i samband med rånet mot en värdetransport vid Sparbanken Gripen i Ängelholm sent igår eftermiddag.

Det finns fortfarande inga spår efter de två beväpnade och maskerad gärningsmännen, som vid rånet kom över en okänd summa pengar.

Enligt Charley Nilsson vid Skånepolisen försvann rånarna från platsen på en moped:

- Den mopeden hittade vi vid baksidan av Coop. Vi har vittnesuppgifter på att två personer hoppade in i en bil som lämnade platsen. Men vi är inte säkra på att dessa personer är gärningsmännen, så vi är mycket intresserade av fler vittnesuppgifter, säger Charley Nilsson.

Det var vid halvsextiden igårkväll som en värdetransport hämtade pengar vid Sparbanken Gripen vid Storgatan i Ängelholm. Då dök två personer upp och tvingade till sig pengar genom att hota personalen med ett automatvapen.

Sedan försvann de från platsen på en EU-moped. Enligt vittnesuppgifter övergavs mopeden och de fortsatte med en bil norrut på E6. Inga personer skadades fysiskt vid rånet.

Det är oklart hur mycket pengar som rånarna kom över vid rånet mot värdetransporten. Ett stort polispådrag med ungefär 40 man och en helikopter började jaga rånarna och vägspärrar sattes upp på flera ställen. Vid midnatt så hämtade polisen fyra personer i en ort utanför Ängelholm. De fördes till polishuset i Helsingborg där de har förhörts under natten men de fick senare gå hem och de är inte misstänkta för rånet. Enligt polisens inre befäl i Helsingborg så har man just nu inga direkta, konkreta spår efter rånarna.