Shireen Selfelt
Shireen Selfelt. Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Helsingborg

Shireen Selfelt har bakat sig till final

Shireen Selfelt: "Det var svårt för mig att inte gå till final"
1:25 min

Helsingborgaren Shireen Selfelt har vispat, knådat och gräddat sig hela vägen till final i tv-tävlingen Hela Sverige bakar.

För drygt två månader sedan snackade vi bakning med en Helsingborgare som var taggad på att vinna titeln Sveriges bästa hemmabakare i TV4:s Hela Sverige bakar.

– Jag ska ta mig så långt som möjligt, det finns inget alternativ. Jag ville ha ett kvitto på var jag låg, sa Shireen Selfelt då.

Nu har hon tagit sig hela vägen till finalen, som sänds på tisdagskvällen.

– Det känns ju jättekonstigt. Jag är sjukt nervös för ikväll, fastän jag vet hur det går.

Är det din tävlingsinstinkt som har tagit dig så här långt?

Definitivt. Jag vill alltid vinna, så det är svårt för mig att inte mig ta mig till final. Det är det jag har satsat hela tiden.

I programmet har Shireen Selfelt visat att hon ofta är helt och hållet fokuserad på bakandet. "Sluta jaga mig", säger hon vid ett tillfälle när en av domarna vill prata med henne.

– Jag vill inte vara otrevlig, men jag har verkligen inte tid att stå och chittchatta! Jag behöver fokusera.

Hur det än går - om hon vinner får hon inte avslöja - så tycker Shireen Selfelt att det är sorgligt att programmet nu tar slut.

– Det är därför jag är nervös. Hur det än går får man stå där på egna ben. Jag kommer nog fälla en eller två tårar i kväll, faktiskt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".