Ester Vuori, Johan Ulveson och Leo Hellenius är alla med i årets julkalender i SvT, Selmas Saga. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Ester Vuori, Johan Ulveson och Leo Hellenius är alla med i årets julkalender i SvT, Selmas Saga. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Årets julkalender i SVT

"Ett äventyr med massvis med magi"

"Mitt enda hopp är att hitta tomtens rike"
4:44 min

Selmas Saga heter årets julkalender i Sveriges Television. Den handlar om Selma (Ester Vuori) som följer med uppfinnaren Efraim von Trippelhatt (Johan Ulveson) på en resa till Nordpolen för att hitta tomten.

– Det finns fler saker som en julkalender måste ha. Den måste ha fantasi, och julstämning. Snö är viktigt för mig, det säger Ester Vuori som spelar Selma.

Och årets julkalender öppnar med en snöstorm, när Selma fått reda på att hennes familj ska vräkas då dom inte kan betala hyran, och hon ger sig ut i ilska. Hon vill hitta tomten för att ta hjälp av honom. Hon möter den lite galne uppfinnaren Efraim von Trippelhatt (Johan Ulveson) och med honom beger hon sig sen ut på en resa mot Nordpolen, ombord på ett luftskepp.

– Vi är inte så bra vänner till en början, men vi vill båda hitta tomten, berättar Ester Vuori.

– Det är som om Selma och von Trippelhatt på något sätt hör ihop, säger Johan Ulveson.

Det tog lite tid i början att leva sig in i rollen, men efter ett tag så är man rollen. Så när jag var Selma så blev jag lite irriterad på von Trippelhatt när han dök upp, berättar Ester Vuori.

– Ester tänker väldigt mycket som en skådespelare, säger Johan Ulveson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".