Taxi i nordväst fortsätter köra färdtjänst

Taxibolagen i nordvästra Skåne kommer fortsätta att köra färdtjänst. Det står klart efter ett möte mellan Skånetrafiken och chaufförerna igår.

Det har varit problem med färdtjänsten sedan företaget Medres tog över beställningarna av färdtjänst och sjukresor i nordvästra Skåne för två veckor sedan.  

Färdtjänstkunder har berättat om timslånga telefonköer och bilar som aldrig dykt upp. Enligt Medres beror svårigheterna på tekniska problem i beställningssystemet, problem som man hoppas kunna rätta till.

Det är inte bara kunderna som har drabbats - även chaufförerna har haft problem. De har fått ökade kostnader när taxiförare till exempel blivit tvungna att köra utan passagerare. Men nu har chaufförerna blivit lovade ersättning för det här av Skånetrafiken. 

− Vi tänker täcka de merkostnader de har, säger Ingemar Bryman, chef för serviceresor för allmänhet på Skånetrafiken.

Chaufförerna har varit rejält uppretade på alla problem som uppkommit efter att Medres tog över och ett tag hotade de med att som protest helt enkelt inte köra färdtjänst. Efter gårdagens möte med Skånetrafiken är det hotet över.

− Bilarna kommer att rulla vidare efter den uppgörelse vi gjort idag med Skånetrafiken, säger Stefan Kjellander, en av chaufförerna på mötet