Tre häktade för Kirsebergsmordet

I dag häktades de tre tonåringar som är misstänkta för mordet på en 41-årig man i stadsdelen Kirseberg i Malmö den 5 juni. Samtliga häktades av Malmö tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mord.

− Det har varit hårt arbete från polisens sida under den här dryga månaden sedan brottet begicks. Det handlar om tekniska undersökningar, förhör med personer och framför allt kontroll av sms- och telefontrafik, säger Bo Albrektsson som är åklagare i fallet.

De tre som nu är häktade är alla tonåringar, två är nitton och en arton år gammal. Enligt åklagaren så ska de ha haft kontakyt med sitt offer innan själva mordet. men mycket mer kan han inte säga efterssom alla inblandade har belagts med yppandeförbud

− Vi är väldigt noga med att inte lämna ut uppgifter som sen kan ha stor betydelse i förhören, säger Bo Albrektsson.

Två av de tre misstänkta greps i tisdags medan den tredje fortfarande är på fri fot, men han häktades han idag i sin frånvaro. Han befinner sig enligt åklagaren i ett EU-land.

− Jag kommer att utfärda en så kallad europeisk arresteringsorder och hoppas på att så snart det bara går få hit honom för förhör.

Alla de tre misstänkta tonåringarna nekar till brott, och advokat Anders Elisson som företräder en av dem säger att hans klient är mycket chockad över att han blivit häktad.