Sadeq trivs i området men tycker det kan bli lite ensamt och tråkigt ibland.
Sadeq trivs i området men tycker det kan bli lite ensamt och tråkigt ibland. Foto: Anna Landelius/Sveriges Radio

Ensam men fri i egen lägenhet

”Det blir lite ensamt ibland”
3:29 min

Efter att ha bott hos sin morbror och hans familj i ett år och sovit på soffan i vardagsrummet så bor nu Sadeq i en liten etta med pentry. Den ligger på första våningen i ett område i södra Malmö.

Det är sparsamt möblerat i den minimala lägenheten. Förutom bäddsoffan finns det en liten skinnsoffa, ett minimalt skrivbord och en liten tjock-tv.

Nu måste han klara av allt själv; städa, tvätta och laga mat. Det finns ju både för- och nackdelar med att bo själv, säger han.

– Man kan lägga sig när som helst. Man kan äta när som helst. Man blir mer fri. Det känns bra men ibland blir det lite tråkigt och ensamt.

Förutom under ett år när han pluggade och bodde i studenthem i Irak under läkarutbildningen är det här första gången som han bor helt själv, berättar Sadeq.

– Innan, när jag var i Irak, tyckte jag om att bo ensam. Jag är inte en sällskapsperson. Jag kan klara mig själv. Jag tycker om att bo själv. Det är ganska nyttigt tror jag.

– Men jag drömmer om att bo på ett rofyllt ställe med en trädgård. Ett litet hus eller villa. Jag tror att det blir så om man gör allt som man kan för att förverkliga sin dröm. Och det gör jag.

 

 

”Det blir lite ensamt ibland”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".