Namnunderskrifter mot ny väg

Idag överlämnades drygt tvåtusen namnunderskrifter till Höganäs kommunalråd Dagmar Forsberg. Kraven är att utbyggnaden av väg 111 runt Viken stoppas och att man istället satsar på en helhetslösning och drar vägen öster om Viken och norrut förbi Höganäs. Om inte politikerna ändrar sitt tidigare beslut vill opinionsgruppen att en folkomröstning ska genomföras.
Höganäs kommun har lånat ut uppemot 60 miljoner till Vägverket för att den delen av ombyggnaden av väg 111 runt Viken ska bli av inom de närmsta åren. Alla de som skrivit på namnlistorna vill att den nuvarande planen på en utbyggnad av väg 111 skrotas och att avtalet med Vägverket om att förskottera pengar till bygget sägs upp. Men beslutet ligger fast säger Dagmar Forsberg, moderat kommunalråd i Höganäs. - Man kan ju inte begära att folkomrösta om frågor som redan är avtalade och som är beslutade För att få till stånd en lokal folkomröstning krävs att fem procent av de röstberättigade skriver på. Sen är det politikerna i kommunfullmäktige som avgör om det ska bli någon omröstning eller inte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista