Planen stormas av hemmasupportrar som sliter av tröjan på Jordan Larsson (röd tröja) efter söndagens kvalmatch till allsvenskan i fotboll (andra matchen) mellan Helsingborgs IF och Halmstads BK på Olympia i Helsingborg. Halmstad spelar i allsvenskan 2017. Foto: Emil Langvad / TT
Foto: Emil Langvad/TT
Helsingborg

Böter för HIF efter skandalen

Helsingborgs IF bötfälls med 50 000 kronor för publikskandalen efter den allsvenska kvalmatchen mot Halmstad på Olympia. Det uppger Svenska fotbollförbundet på sin webbplats.

Klubben ska ta ställning till eventuellt överklagande.

"Under kommande vecka kommer vi gå igenom materialet och fatta beslut om eventuell överklagan. För oss är vårt arrangemangs- och trygghetsarbete alltid en pågående process och ett ständigt lärande. Vi är mycket glada för det nära samarbete vi har med polisen, som nu resulterat i att 20 personer identifierats", skriver klubben på sin sajt.

Helsingborgs IF har tidigare meddelat att man stänger av samtliga som identifieras i samband med ordningsstörningarna på Olympia den 20 november.

Efter förhör med de identifierade personerna ska åklagare ta ställning till eventuella åtal.

Mer om HIF:s kvalmiss - och vägen tillbaka

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".