Produktionschefer Ulf Nilsson och Christer Tornberg bland brev och paket i Postnords lokaler i Kristianstad.
Produktionschefer Ulf Nilsson och Christer Tornberg bland brev och paket i Postnords lokaler i Kristianstad. Foto: Josefin Modig/Sveriges Radio

Rekordmånga paket skickas i jul

Kund: Folk har mindre tid, smidigare att beställa
1:31 min

Lockande erbjudande har fått ovanligt många skåningar att köpa klapparna via nätet. Det märker Postnord, som har fler paket än någonsin att hantera.

– Det här är rekord, volymerna vi har att göra med nu. Så det är full rulle, säger Christer Tornberg, produktionschef på Postnord i Kristianstad.

Det var den så kallade Black friday, den 25 november, som var lite av startskottet, menar Christer Tornberg. Sedan dess har antalet paket som skickas bara ökat. Jämfört med en dag i till exempel oktober så hanteras just nu dubbelt så många paket om dagen, säger han. 

För att hantera dessa berg av paket har man här på teminalen i Kristianstad tillfälligt ökat personalstyrkan med ungefär 10 procent och ingen beviljas ledigt just nu. Och efter helgen väntas trycket öka ytterligare, då julkorten ska börja hanteras, säger Ulf Nilsson, produktionschef.

Är vi lika flitiga fortfarande med att skicka traditionella julkort?

– Kanske har det minskat något, men vi kommer vara fullt sysselsatta nästa vecka, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".