Ulf Karlsson. Foto: Jenni Jansson/Sveriges Radio.
Ulf Karlsson känner att det ska bli skönt att rättegången äntligen kommer igång meddelar hans försvarsadvokat Johan Eriksson. Foto: Jenni Jansson/Sveriges Radio
Zlatan

Idag inleds rättegången om förtal mot Zlatan

Johan Eriksson: "Tillfredsställande att en sanning ska hanteras i domstol"
1:02 min

Värmlands tingsrätt ska idag avgöra om det var förtal när förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson sa att Zlatan Ibrahimovic var dopad under sin tid i Juventus FC eftersom han hade gått upp så mycket i vikt under en kort tid.

Idag startar den rättegång där det ska avgöras om det var förtal när den förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, sa att han trodde att Zlatan Ibrahimovic dopat sig när fotbollsstjärnan gick upp mycket i vikt på kort tid. Rättegången äger rum på Värmlandstingsrätt i Karlstad.

– Det är tillfredställande att man för en gång skull kommer att hantera en sanning i domstol

Bägge parter kommer nämligen använda en videoupptagning av den debatt som Ulf Karlsson deltog i, som bevismaterial. Det är just ett uttalanade under denna inspelning av en paneldebatt som Ulf Karlsson deltog i, i våras som är viktig.

– Diskussionen kommer ligga om uttalandet är förtal eller inte

Ulf Karlsson känner att det ska bli skönt att rättegången äntligen drar igång och att han kan lägga detta bakom sig berättar Johan Eriksson.

– Det blev ju tråkigt för alla inblandade på ett sätt som inte var meningen att det skulle bli faktiskt, säger Johan Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".