Yasmina Moussaoui Fazzaa, vän till mördad ung man i Malmö och socialdemokratisk stadsdelspolitiker. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio.
Yasmina Moussaoui Fazzaa Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio.
Oron i Malmö

Sorgen ännu stor efter mordet på hennes vän

"Varje liv är ett liv"
5:01 min

Mordet nyligen på en skötsam ung man i Malmö som just tagit examen är fortfarande ouppklarat. Och sorgen är ännu stor, berättar vännen Yasmina Moussaoui Fazzaa.

– Vi försöker hitta tillbaka till någon form av vardag. Men det är tufft. Vi är hos hans mamma varje dag, försöker stötta och hjälpa henne så mycket som möjligt.

– Det finns inga ord för hur förkrossad familjen är. Att se deras tomma ögon.

Yasmina Moussaoui Fazzaa är också socialdemokratisk stadsdelspolitiker i Malmö - och efter mordet för snart två veckor sedan har hon engagerat sig också genom att skriva insändare och dessutom brev till partikamraterna Stefan Löfven och Anders Ygeman.

– Mina frågor till dem handlar just om hur vi jobbar för ett tryggt Sverige. Jobbet görs med all sannolikhet, men jag tycker inte att budskapet går ut riktigt, säger hon.

Ännu har Yasmina inte fått några svar.

Hon påminner samtidigt om att det är viktigt att komma ihåg att det alltid finns sörjande mammor till de många mordoffren i Malmö - även om det rör sig om kriminella som dödats i gänguppgörelser.

– Man glömmer bort att varje liv är ett liv. Och alla har ju en mamma, en pappa, släkt och vänner. Nu när man är mitt uppe i det här blir det en tankeställare - att bakom rubriken om en kriminell finns en människa som gått bort. Sorgen är densamma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".