Simrishamn

Räddningstjänsten: Brinner fortfarande okontrollerat

Räddningstjänsten: "Det är ett kritiskt läge"
4:18 min

Det brinner fortfarande i den butikslänga i Simrishamn där en våldsam brand rasar sedan strax före klockan fem i morse.

– Branden har börjat i en livsmedelsbutik som tidigare var skobutik, säger Joakim Ilmrud, informationsbefäl vid räddningstjänsten.

När räddningstjänsten kom fram var butiken helt övertänd och branden hade också spridit sig till flera byggnader intill.

– Vi har fortfarande spridning i det här kvarteret mellan Stora Rådmansgatan, Yngve Östbergs väg och Lilla Norregatan och där har vi upprättat en begränsningslinje för att branden inte ska sprida sig till ett bostadshus som ligger i närheten.

Tror ni att ni kan klara resten av byggnaden?

– Vi hoppas att vi ska kunna begränsa branden så att den inte sprider sig mer men just nu är det ett kritiskt läge och vi gör allt vi kan för att spridningen i kvarteret.

Det brinner fortfarande okontrollerat och avspärrningarna runt brandområdet har successivt utökats.

– Vi ska alldeles strax ha möte med den lokala beredskapssamordnaren och kommunstyrelsens ordförande för att se till att de som har drabbats kan få en lokal och lite mat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".