Skånetrafikens kundtjänst med kö.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT
Höör

Misstänks ha lurat Skånetrafiken på miljoner

Resenär: "Det är krångligt med biljettautomaterna"
3:24 min

Skånetrafiken har sagt upp avtalet med sitt serviceombud i Höör efter en misstänkt miljonsvindel. När ombudet nu tagits bort är många resenärer upprörda.

Birgitta Öberg från Höör är en resenär som påverkas. Hon använder serviceombudet ofta - och inte enbart för att köpa biljetter.

– Skånetrafiken är ju väldigt ofta försenade och då lämnar jag in min resegaranti hos serviceombudet och får då värdebevis i ersättning som jag sedan kan dra av på mina månadskort. I biljettautomaterna kan jag inte lösa in de här värdebevisen. Det handlar ändå om cirka 200 kronor i månaden för mig, säger hon.

Även om det finns automater i Höör att köpa biljetter i så tycker inte Birgitta Öberg att det räcker.

– Jag klarar inte av att ladda kort i biljettautomaterna, det är väldigt krångligt. Det är inte så enkelt faktiskt, säger hon.

På Skånetrafiken började man för tre månader sedan att misstänka svindeln på 2 miljoner när man inte fick in pengar för biljettförsäljning. Camilla Bunke är försäljningschef Skånetrafiken. 

– Vi har påmint men har inte fått någon förklaring kring vad som har hänt med pengarna, säger Camilla Bunke.

Påverkade resenärer kan vända sig till andra ställen berättar hon.

– Det finns också ett annat service-ombud i Höör som säljer förladdade pendlingskort och om man pendlar till andra städer så kan man i så fall lösa in sina värdebevis på kundcenter i de städerna istället, säger Camilla Bunke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".