sdltad78c28-nh blåljus polis polisen
Tre svartklädda maskerade personer försvann från butiken. (Arkivbild). Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer knivskadade vid butiksrån

Två personer har knivskadats under ett rån mot en livsmedelsbutik i Augustenborg i Malmö. Båda fördes med ambulans till sjukhus.

– Jag kan inte säga om de arbetar i butiken eller om de var kunder. Vi har spärrat av brottsplatsen i väntan på tekniker och håller vittnesförhör, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Tre svartklädda och maskerade gärningsmän försvann från butiken men polisen vet ännu inte om rånarna fick med sig något rånbyte.

– Vi har ingen misstänkt och jobbar för att få fram så mycket uppgifter som möjligt, säger Fredrik Bratt.

Det första larmet kom vid 21.30-tiden på fredagen.

Drygt 20 minuter senare rånades ytterligare en butik några kvarter bort på Nydalatorget av personer med liknande signalement.

Enligt polisen ska butikspersonalen ha hotats med kniv och rånarna kom över en okänd mängd cigaretter. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

– Det finns inget konkret som pekar på ett samband, men vi kan inte utesluta det, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".