Christer Christoffersson i Helsingborg, stormdrabbad av Urd
Christer Christoffersson vaknade till ett översvämmat garage. Foto: Katarina Sköldqvist/Sveriges radio
Helsingborg

Christers sandsäckar ingen match för stormen Urd

"Som en mindre swimmingpool"
2:04 min

Stormen Urd har skapat stora problem för hushållen på Strandvägen i Helsingborg. Christer Christoffersson försökte skydda sitt garage men det blev ändå översvämmat. Nu vill han att kommunen agerar.

På Strandvägen utanför Christer Christofferssons garage är det "som en liten sjö", enligt P4 Malmöhus reporter på plats. Vattnet når under tisdagsmorgonen flera decimeter över stövlarna. Tidigare under natten var det betydligt högre, berättar Christer:

– Ute på Strandvägen har det varit över en halv meter vatten som kommit och slagit in. Det kommer in i alla garage, de hus som har källare i markplan har säkerligen kraftiga översvämningar nu.

Christer gjorde det mesta för att skydda sitt garage mot en översvämning men när stormen Urd var som starkast under natten fanns det ingen räddning mot den stora mängden havsvatten som trycktes ut på Strandvägen.

– Vi gjorde vad vi kunde med stöttor och sandsäckar, men tyvärr har det inte hjälpt.

Garageporten sprängdes av trycket från vågorna och sandsäckarna som Christer staplade måndag eftermiddag ligger utspridda i garaget.

– Stöttorna vi satte upp vid porten har också farit åt pipan. Nu har vi mycket jobb framför oss med försäkringsbolag. Det är fukt och vatten så väggarna, porten och dörrar får bytas, säger Christer.

Han tänker be barnen om hjälp att städa upp oredan efter stormen Urd.

– Man blir förtvivlad. Framförallt tycker man att kommunen skulle agerat lite mer. Här är vissa ställen där det är öppet rakt in. Man kanske skulle satt ut några stora containrar eller något annat som stoppar vågorna, säger Christer Christoffersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".