Fler vägar stängs av vid vägarbeten

Vägverket kommer att stänga av allt fler vägar vid stora vägarbeten. Det gör man eftersom nedsatt hastighet ofta inte är tillräckligt för att skydda de som arbetar vid ett vägarbete.

− Det är mycket bättre, då har man lugn och ro och kan koncentrera sig på vad man ska göra och inte gå och tänka på alla bilister, säger Oskar Hansson som arbetar på väg 21 mellan Kristianstad och Hässleholm.

Där jobbar man just nu med att bygga om en korsning in till Vinslöv och i söndags stängde man ett körfält för att förbereda det arbetet. I höst kommer vägverket att stänga av och dirigera om trafiken oftare än man gjort tidigare för att skydda de som arbetar på vägarna.

Ingen har skadats sedan januari när man började bygga om väg 21 mellan Hässleholm och Kristianstad till en mötesfri så kallad 2 plus 1 väg, men det här varit nära flera gånger. För ett tag sedan somnade en utländsk lastbilschaufför och körde in i avspärrningen och skyltvagnen. Oskar Hansson och en kollega fick kasta sig en bakom en dumper.

− Hade inte den varit där hade jag nog inte stått här i dag, säger Oskar Hansson.