Fredrik Gunnarson spelar karaktären Erik i SVT nya dramaserie " Delhis vackraste händer
Fredrik Gunnarson spelar karaktären Erik i SVT nya dramaserie " Delhis vackraste händer Foto: Andreas irebring

Många skåningar i SVT:s nya dramaserie

" När resan är över bestämmer han sig helt enkelt för att stanna kvar"
3:57 min

Skådespelaren Fredrik Gunnarsson har haft ett intensivt år. Som teaterdirektör för Bjärnums Stadteater har han rönt stora framgångar. Han är aktuell i Intimans uppsättning av "I väntan på godot" och på Nyårdagen kan du se honom i SVTs dramaserie Delhis vackraste händer.

Det är Björn Kjellman som spelar huvudkaraktären Göran Borg.

– Göran Borg är en medelåldersman som precis förlorat sitt jobb, är frånskild och han har knappt lämnat Malmö under hela sitt liv. Och jag spelar Erik som driver något form av skum resebyrå i Delhi.

Erik är karakären i serien som berättar för Göran Borg att han är tvungen att göra något annat med sitt liv, och får honom att lämna Malmö för att sätta sig på ett flyg till Indiens huvudstad Delhi.

– Han utsätts för en mängd olika åkommor, men på något sätt börjar han anpassa sig. När resan är över bestämmer han sig helt enkelt för att stanna kvar. Nu ska jag inte avslöja för mycket, men han börjar omfamna det indiska livet.

Serien är baserad på Mikael Bergstrands första del i romantrilogin med samma namn, och har premiär på SVT på nyårsdagen.

Vad ser du annars fram emot nu när vi närmar oss 2017?

– Jag ser fram emot att fortsätta att arbeta. Jag ska börja arbeta med Livläkarens besök som har premiär på Hipp någon gång i vår. Sedan ska jag väl sätta upp något nytt på Bjärnums Stadsteater till sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".