Mina Dadashzadeh.
Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Mina stoppas av Trumps nya regler

"Mitt lag pratar om att man inte åker om en spelare inte kan komma med"
3:02 min

Malmöbon Mina Dadashzadeh spelar i rollerderbylaget Crime City Rollers A-lag, som ska åka till USA i maj. Men nu får hon inte åka, efter Donald Trumps beslut om att vissa resenärer inte får komma in i landet.

– Jag har dubbla medborgarskap i Sverige och Iran. Vi har en turnering bokad i maj i Oregon.

– Vi måste åka för att spela mot lag som är lika bra som vi, och för att få nog med rankingpoäng för ta oss till en turnering efter sommaren, för att komma vidare till finalen som avgör världens bästa lag, säger Mina Dadashzadeh.

De är idag rankade som nummer 13 i världen.

– Resten av laget kan åka, men inte jag. Mitt lag pratar om att man inte åker om en spelare inte kan komma med på grund av sin etnicitet, säger Mina Dadashzadeh.

Även förra året blev det skärpta regler som drabbade henne. Hon fick då åka på intervju på ambassaden i Stockholm. Hon och fick då ett visum som gäller i tio år, men nu gäller det inte längre. Även en spelare från ett lag i Göteborg hindras nu att åka.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".