MKB startar mobil arbetsförmedling

Malmö kommunala bostadsbolag, MKB, fortsätter sitt sociala engagemang och på tisdagen var det premiär för bolagets jobbsökarbuss.
Bussen kommer cirkulera i sju olika områden i Malmö och erbjuda MKB:s hyresgäster hjälp att hitta jobb. - Jag blev väldigt glad när jag hittade lappen i brevlådan i förra veckan och fick möjlighet att söka jobb, säger Boris Nordholm som var en av dem som besökte bussen på Segevångstorget. Det är snart fyra år sedan som MKB startade sin första arbetsförmedling på Rosengård. Senare har flera kontor tillkommit runt om i Malmö och nu idag var det alltså premiär för arbetsförmedling på hjul. Anders Karlsson är en av de anställda i jobbakutens minibuss och han tror att det betyder mycket för hyresgästerna att jobbsökarbussen kommer just till deras bostadsområde. - Det är ett stort steg att ta sig från ett ytterområde till ett annat eller till centrala Malmö för att skriva in sig på Arbetsförmedlingen om man är arbetslös och uppbär socialbidrag så det är för att öka servicen, säger Anders Karlsson. Det är mest enklare och tillfälliga jobb som kommer förmedlas i bussen men tanken är att de ska kunna vara inkörsporten till något längre och det är inte bara hyresgästerna själva som tjänar på att de har jobb. Bostadsbolaget har också intresse av att deras hyresgäster har arbete. - Det betyder trygghet och att man mår bättre och att man bor kvar i våra bostadsområden på ett annat sätt än om man på grund av jobb eller annat hade tvingats flytta, säger Stig Andersson som är projektledare på MKB.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".