Eslöv oroas av Procordias varsel

Eslövs kommunalråd, socialdemokraten Cecilia Lind, är bekymrad efter gårdagens besked att 125 anställda på Procordia i Eslöv kommer att varslas om uppsägning.
- Procordia är ju flaggskeppet i Eslövs kommun. Det är det största företaget och det mest kända namnet - Felix är ju världsberömt, säger hon till P4 Radio Malmöhus. Kommunstyrelsens ordförande hoppas nu att företaget tar sitt ansvar för dem som berörs av varslen, 90 kollektivanslutna och 35 tjänstemän. Pensionsavgångar, vidareutbildning och hjälp att starta eget är några sätt som nu diskuteras för att mildra effekterna för dem som sägs upp. Anledningen till neddragningen i Eslöv är att Procordia måste sänka sina kostnader för att kunna vara ett konkurrenskraftigt företag även framgent. Cecilia Lind anser inte att arbetslösheten hittills varit särskilt stor i Eslöv. - Vi ligger ungefär som Skåne i genomsnitt, eller till och med lite bättre. Nu får man se hur det blir, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".