Lund

Politiker lämnar efter våldtäktskritik

Lars Hansson (L) lämnar posten som andre vice ordförande i barn- och skolnämnd Lunds stad.

Efter händelsen där en våldtäktsdömd elev fick gå kvar medan våldtäktsoffret fick hemundervisning lämnar nu Lars Hansson (L) posten i nämnden.

"Jag måste därför ta ansvar för min underlåtenhet att förstå att så skedde, i konsekvens med detta även för min underlåtenhet att agera", säger Lars Hansson i ett pressmeddelande till Sydsvenskan.

Lars Hansson begär att omedelbart skiljas från uppdraget.

Lars Hansson säger själv till P4 Malmöhus att han avgår för att förtroendet för de högsta politikerna i nämnden är skadat och att han därför lämnar sin plats. Han säger också att han inte har något minne av att politikerna skulle ha fått någon närmare information om hela händelsen.

Liberalernas ordförande i Lund, Mats Persson, tycker att även ordföranden och vice ordföranden, socialdemokraten Monica Molin och miljöpartisten Yanira Difonis ska avgå.

Men Björn Abelson, ordförande för Socialdemokraterna i Lund säger att han inte tycker att det ska ske några fler avhopp från Barn- och skolnämnden.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista