Marta: "Måste vara 100 procent fokuserade"

3:35 min

Nyblivne svenska medborgaren Marta rivstartar säsongen med sitt Rosengård mot Barcelona i Champions League.

Seriespel i Sverige i all ära, men Champions League är något extra. Och nu väntar Barcelona i kvartsfinal.

– Absolut. Champions League är den viktigaste klubblagsturneringen och vi jobbar hårt för att få vara med och tanken är att gå så långt vi kan, säger Marta till Radiosporten.

Är ni bättre förberedda än tidigare? Är det en osäkerhetsfaktor med alla nya i laget?

– Det är annorlunda i olika lagdelar, men känslor och tankar är samma - vi vill gå till semifinal. Hade vi haft lite mer tur förra året kanske vi hade lyckats. Men nu har vi en ny möjlighet framför oss och det vi ska fokusera på, säger Marta.

Att möta Barcelona blir att möta en annan fotboll än i vardagen.

– De spelar spanskt, har bra teknik och bra individuella spelare. Vi måste vara 100 procent fokuserade på att försvara och attackera som ett lag. Då tror jag vi kan lyckas mot dom.

Marta är numera också svensk medborgare.

– Det är väldigt roligt för mig. När jag kom till Sverige tänkte jag inte på det, jag var så ung. Men år efter år blev jag lite mer kärleksfull för det här landet och utvecklades jättemycket som både spelare och person, säger Marta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista