Rögle.
Rögle. Foto: Mikael Fritzon/TT
SHL-kval

Rögle tog andra raka i SHL-kvalet

Rögles Liljewall: "En styrka vi inte haft tidigare"
1:37 min

Bik Karlskoga var på väg att kvittera matchserien mot Rögle i direktkvalet till SHL. Men precis som senast vände Rögle, och skåningarna har nu 2-0 i bäst av sju matcher. "Det är en styrka vi inte haft tidigare, att vända matcher"

Rögle lyckades vända 0-2 till 5-2 i det första mötet på hemmais. Även det andra mötet slutade på liknande sätt - om än betydligt mer målsnålt.

Med nio minuter kvar av matchen gjorde Fredrik Höggren matchens första mål och drömmen om en SHL-plats kändes något närmare för Karlskoga, men det varade inte länge.

– Vi får en ledning och då måste vi ta smarta beslut och det klarar vi inte av. Vi får inte bjuda på så mycket som vi gör, säger Karlskogas Tobias Thermell till Radiosporten.

1.30 efter Höggrens mål satte Rögles Edwin Hedberg fart längs högerkanten, siktade och sköt in 1-1.

Två minuter senare fullbordade Jack Connolly vändningen när han ordnade 2-1 till Rögle. Slarv i Karlskogas försvar öppnade för båda Rögle-målen.

– Det är en styrka vi inte haft tidigare under säsongen, att vända matcher. Men vi är inte nöjda med vår prestation, vi ska upp i prestation, säger Christopher Liljewall till Radiosporten.

– Det är mycket fart och mindre tanke, fortsätter Rögles Liljewall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".