Helsingborg

OV – nu är saken helt klar

3:02 min

Nu är det helt klart: OV Helsingborg vinner allsvenskan och blir nästa skånska lag i högsta serien handbollsligan.

Egentligen var det klart redan förra helgen, men nu är det inga resultat som kan påverka tabellen.

– Det är jätteroligt. Vi har jobbat långsiktigt med detta, och det är skönt att ha det klart innan sista matchen spelas på onsdag, säger Mats Engblom, klubbchef för OV.

OV har fått ordning på ekonomin och blivit en stor förening.

– Vi har nu skapat förutsättningar ekonomiskt, v i hade tidigare ett underskott, men nu har vi eget kapital. Vi har också jobbat med världens största beachhandbolsturnering, med hela ungdomssidan, både elit och bredd. Så det har blivit en stor fin förening, säger Mats Engblom.

Nu ska truppen ses över och sponsorer kontaktas.

– Jag hoppas att vi får hjälp att bli en elitklubb på alla plan, säger Mats Engblom.

Det behövs också jobb på publiksidan.

– OV är ju gamla Olympia och Vikingarna som blivit en klubb och vi blir större och större hos allmänheten också, säger Mats Engblom.

– Det känns skönt att vi lyckats nå det mål vi satt upp. Vi har en god moral, en bra trupp rent handbollsmässigt och har fått in en ny tränare med en analysdel som hittills har stämt, säger Oskar Hansson, lagkapten.

Nu väntar sista matchen och firande på onsdag. Och sen kan man se fram mot derbyn mot Ystads IF, IFK Kristianstad, HK Malmö, Lugi - och kanske också IFK Ystad.

– Det blir kul med lite skånelag, det blir lite derby nästa år, säger Oskar Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista