Lars-Ingvar Ljungman (M), ordförande, Skånemoderaterna. Foto: Karin Genrup/Sveriges Radio
Lars-Ingvar Ljungman (M), ordförande, Skånemoderaterna. Foto: Karin Genrup/Sveriges Radio
Skåne

(M) i Skåne ser framåt efter nedgång

"De sämre opinionssiffrorna släpper fram revanschlustan"
4:31 min

(M) rasar, men Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för Skånemoderaterna, känner sig stärkt efter helgens moderatmöte i Karlstad.

– Jag uppfattade stämningen som mycket god bland de 1 700 medlemmar som var där. Jag tror att de flesta känner sig till freds med vår politik, men många har synpunkter på hur den förmedlats. När man förändrar politiken så måste man förmedla det till väljarna, annars tror de att vi är utan kompass, säger Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för Skånemoderaterna.

Vad har förändrats i dem moderata politiken?         

– Omsvängningen när det gäller integration och flyktingpolitiken och även försvaret. Vi står idag för en skärpt inställning till flyktingpolitiken än när vi satt i regeringsställning. Här får nog många rannsaka sig för vad de sagt i medierna.

Inför mötet diskuterades Anna Kinberg Batras stöd i partiet, och en del krävde hennes avgång.

– Min uppfattning är att Anna Kinberg Batra har ett väldigt stort stöd i partiet.

Hur långt nedåt kan ni fortsätta?

– Vi ska helst inte fortsätta nedåt, utan snarare börja vända. Jag tror att de sämre opinionssiffrorna släpper fram revanschlustan. Det är ett och ett halvt år kvar till valet och det kommer att hända mycket fram till dess, säger Lars-Ingvar Ljungman.     

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".