Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson
Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson

Rögles förberedelser inför nästa säsong är i full gång

" Det betyder otroligt mycket"
5:31 min

Rögle spelar sin ishockey i Swedish hockey League även nästa säsong. Det står klart efter att laget tog sin fjärde raka skalp i kvalspelet mot Karlskoga igår.

– Det känns jättebra. Det är en lättnad att vi grejade det, säger Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson.

I den andra förlängningsperioden sköt Felix Schütz segermålet till gästerna som vann med 5–4 mot Karlskoga. Men det blev inte särskilt mycket firande efter att slutsignalen ljöd för Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson.

– Jag bilade ner ifrån Karlskoga i dag. Jag har tagit emot fullt med samtal där folk gratulerar till segern, men även samtal där vi talat om framtiden. Så det är fullt med jobb just nu.

Hur mycket betyder det för dig, och klubbens arbete att Rögle höll sig kvar i Swedish Hockey League?

– Det betyder otroligt mycket. Annars hade vi fått börja om från noll.

Mycket av arbetet in för nästa säsong är igång sedan flera månader tillbaka. Men på grund av den situationen som Rögle befunnit sig i, med allt vad  kvalspel innebär för att hänga kvar i den högsta serien, har det varit svårt att få till ett avslut.

– Men nu har det verkligen börjat hända saker.

Inför förra säsongen var Rögle ute efter flera spelare som hade rötter i Rögle. Spelare som i slutändan ändå valde att spela ishockey för andra klubbar.

– Det finns en näringskedja inom ishockeyn. Å det gäller att se till att vi blir bättre för att kliva framåt i den näringskedjan. Det är upp till oss att ta de stegen för att spelarna ska vilja spela i Rögle.

Inför säsongen hade Rögle som mål att vara en del av SM-spelet i Swedish Hockey League. Riktigt så blev det tyvärr inte.

– Det finns jättemånga orsaker till det, men en orsak var att vi hade en otrolig otur med skador. Bland annat var flera av våra bärande spelare borta på grund av skador ända sedan november.

Det finns flera supporters till Rögle, som önskar att ni kunde öppna hallen för att de ska kunna komma hit och fira att ni höll er kvar. Har du tagit ställning till det?

– Det är första gången som jag hör det. Jag kom nyligen hem till Ängelholm från Karlskoga. Men vi hade ett fantastiskt stöd däruppe. Vi har mycket att tacka våra fans för, bland annat gav det spelarna den där extra energin som behövdes i kvalspelet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".