Hanna Bergström i Matkooperativet Helsingborg
Hanna Bergström i dörren till butikslokalen där Matkooperativet Helsingborg ska öppna affär Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio
Helsingborg

Kooperativ mataffär på gång i Helsingborg

"Vi ska bli Helsingborgs hållbaraste mataffär"
2:51 min

Inom några månader öppnat matkooperativet affär i hörnet av Möllegränden och Strandgatan och här ska man sälja lokalproducerad mat.

Hanna  Bergström är en av dem som tagit initiativet till Matkooperativ Helsingborg.

– Jag tror att helsingborgarna är mogna för idén, säger hon. Det finns en stolthet över den lokalproducerade maten och en vilja att äta bra mat.

Kooperativet ska ligga i en källarlokal mitt inne i stan och målet är att vara en komplett mataffär.

– Till en början fokuserar vi på färskvaror som frukt, grönt, kött och mejeriprodukter och så ska vi sälja torrvaror i lösvikt, säger Hanna Bergström. På sikt kommer medlemmarna att kunna påverka sortimentet.

Tanken är att affären både ska drivas och finansieras ideellt.

– Vi har ju medlemsavgifterna, men behöver mer pengar och startar en kampanj på Kickstart där vi hoppas att helsingborgarna stöttar och skänker pengar, säger Hanna Bergström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".