Anställda uppmanas söka jobb

Sök jobb direkt. Den uppmaningen kommer nu chefen på Arbetsförmedlingen i mellersta Skåne, Inger Bengtsson, med till samtliga anställda på Procordia Foods i Eslöv.
På tisdagen kom beskedet att 125 personer på Procordia Foods i Eslöv varslas om uppsägning. Först i augusti får personalen reda på vem som får gå. Men det finns ingen anledning till att vänta tills dess. Chefen på Arbetsförmedlingen tycker att de anställda ska ut och söka jobb. - Det finns otroligt bra utbud om man går in på våra internetsidor som är speciellt uppbyggda att hjälpa de som är arbetslösa, säger Inger Bengtsson. Vidare hoppas Inger Bengtsson att Procordia Foods tar ett stort ansvar för de anställda som kommer att varslas. På måndag ska företaget och Arbetsförmedlingen träffas. Ett resultat av mötet kan bli att en kundarbetsplats etableras på Procordia Foods där de anställda kan gå in direkt och titta efter lediga tjänster.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista