Danska par uppmanas flytta

Den danska föreningen "Äktenskap utan gränser" uppmanar nu dansk/utländska par att flytta till Sverige. Anledningen är de regler som den danska regeringen igår beslutade om som bland annat innebär att det blir tuffare för utlänningar att få uppehållstillstånd i landet.
- Det vi gör nu är att vi bygger upp ett asylcenter i Malmö för äkta par - det vill säga äkta par där det finns en danska part och en utländsk, säger Torben Wilken, som representerar "Äktenskap utan gränser". Den 1 juli börjar de nya, stramare reglerna gälla i Danmark. Förutom att det blir svårare för danskar att gifta sig med invandrare kommer det också att ta längre tid att få uppehållstillstånd i Danmark och det finns krav på att de som kommer till landet måste kunna bra danska. För att få en drägligare tillvaro råder nu Torben Wilken de som lever i mixade äktenskap att flytta till Sverige. - Vi ska prata med Malmö kommun för att höra oss för om bostäder, säger Torben Wilken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".