Man tittar in i kameran, står framför blommor på marken.
Jens Eriksson, från Kristianstad, tillbaka på platsen i centrala Stockholm där lastbilsattacken skedde. Foto: Anders Liljeqvist/Sveriges Radio.
Attentatet i Stockholm

"Det hjälper att prata om det"

Jens Eriksson från Kristianstad var på Drottninggatan i fredags
4:24 min

I fredags eftermiddag var Jens Eriksson bara några meter ifrån den lastbil som rusade fram på Drottninggatan i centrala Stockholm.

Han har varit tillbaka på platsen för lastbilsattacken flera gånger under helgen och på måndagsmorgonen var han där igen.

Bilden av hur lastbilen körde mot mig och sen passerade har jag sett för min inre syn många gånger - den kan jag inte stöta bort.

– Jag är här för att bearbeta och på något sätt förstå vad som har hänt. Det kommer fram människor och pratar, och jag har märkt att det är viktigt för mig att prata om det som hände, säger Jens Eriksson.

Idag återgår han till vardagen genom att gå till jobbet, hans kontor ligger alldeles runt hörnet från den plats där lastbilen stals i fredags.

– Det känns som att det ska vara såhär, jag behöver köra på, säger Jens.

Under helgen har han pratat med vänner och berättat om händelsen i fredags, gång på gång har han valt att gå igenom det som hände.

– Bilden av hur lastbilen körde mot mig och sen passerade har jag sett för min inre syn många gånger - den kan jag inte stöta bort, berättar Jens Eriksson.

Han reagerar starkare på ljud och har koll på trafiken på ett helt nytt sätt efter det som hände i fredags.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".