Torgil Anderberg
1 av 2
Torgil Anderberg. Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio
Susanne Lindblad i Tjörnedala konsthall.
2 av 2
Susanne Lindblad, verksamhetschef på Tjörnedala konsthall. Foto: Jeanette Thelander/Sveriges Radio
Skåne

Konstrundor även till för de ovana

Torgil Anderberg: Det är roligt att introducera ovana
1:03 min

Just nu pågår flera olika konstrundor runt om i Skåne. Det innebär ofta mycket jobb för konstnärerna, men väl värt det, för dem som gillar att träffa folk.

Torgil Anderberg ställer ut keramik i ett gammalt stationshus som en gång låg vid järnvägen mellan Ängelholm och Klippan.

- Det är jättekul att träffa alla härliga människor som kommer hit, jag gillar att babbla och kanske introducera dem som är lite ovana vid konst, säger han.

Karin Bengtsson i Kivik har haft fullt sjå med att städa ur ateljén och hitta tillfälliga hem för alla prylar där.

- Men den stora koppartryckpressen får stå kvar, den väger 700 kilo, så den flyttar man inte på i första taget.

Susanne Lindblad som är verksamhetschef på konsthallen i Tjörnedala, med en stor samlingsutställning med alla konstnärer som är med på Östra Skånes konstnärsgrupps konstrunda, tycker att det är en bra idé att börja med just någon samlingsutställning.

- Absolut, det är ju omöjligt att hinna med hundra besök hos olika konstnärer. Har man sett samlingsutställningen så har man i alla fall fått se något från alla, sedan kan man välja ut några favoriter och åka ut till dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".