Kristianstad HK Hellton
Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Handboll

Internt bråk i Kristianstad HK

Kristianstad måste vinna mot Lugi i kväll i damernas handbollsslutspel. Men då har laget själv stängt av en spelare: Agnes Rutqvist får inte spela.

– Det blev en diskussion som blev lite het, säger hon.

Efter två raka förluster mot Lugi måste Kristianstad vinna kvällens semifinal för att säsongen inte ska vara över.

Men förutsättningarna hade kunnat vara bättre för laget. Dels stör skador och sjukdomar laget. Dessutom har lagledningen tagit det ovanliga beslutet att själva stänga av en egen seplare: Agnes Rutqvist.

Under den förra matchen hamnade hon i en hätsk ordväxling med tränaren Lennarth Ebbinge, och nu tas Rutqvist inte ut till de kommande matcherna. 

Ebbinge vill dock inte säga exakt varför hon är avstängd.

– Hon är inte uttagen, jag kommenterar inte mer än så, säger han till Kristianstadsbladet, men medger att det har att göra med något som hände under förra matchen.

Inte heller Rutqvist själv vill säga så mycket om konflikten:

– Det blev en diskussion som blev lite het. Det var lite skiljaktigheter gällande träningar och matcher, säger hon.

Förutom Rutqvist finns det även frågetecken för målvakten Lucie Satrapova, som dras med en fotskada. Dessutom stod såväl Caroline Månsson som Zoe Afram över gårdagens träning på grunda av sjukdom. Men Lennarth Ebbinge hoppas trots det på att dessa spelare ska spela i kväll.

– Nu är det "all in" och det ska nog mycket till för att de inte ska kunna vara med. Då får de insjukna i feber eller så. Sedan är förmodligen (Martina) Weisenbilderova tillbaka och kommer att spela bakåt, säger han.

Radiosporten är på plats och rapporterar från matchen i kvällens Sportextra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".