Henric tar sats för att kasta sin disc.
Henric Hagman är regerande SM-tvåa i discgolf. Foto: Jimmie Larsson/SR
Malmö

En bra discgolfare får inte göra bort sig

Skånska elitspelaren: En bra dag sätter jag allt inom 10 meter
2:17 min

Att inte göra bort sig och att sätta sina puttar - det är nycklarna till att vara riktigt bra på discgolf. Men till och med SM-tvåan har kastat en disc i huvudet på en oskyldig åskådare.

För det är discar det handlar om, även om de flesta av oss skulle säga frisbee om de små flygande tefaten som skånska discgolfaren Henric Hagman använder.

– Frisbees är det man köper på en bensinmack, säger han.

Förra året slutade han tvåa på SM och är alltså en del av den yppersta svenska eliten i sporten. Det betyder bland annat att han på en riktigt bra dag sätter alla puttar - det vill säga de allra kortaste kasten, närmast korgen - inom tio meter. Men det finns de som är bättre, som den amerikanska världsmästaren Ricky Wysocki.

– Han är megabra! Han gör inte bort sig helt enkelt och sätter sina puttar, allt inom 20 meter.

I helgen åker Henric Hagman till Västervik för att delta i årets första tävling på den nationella touren. Någon hårdträning har det int eblivit.

– Just nu har jag varit lite skadad i fingrat faktiskt, så har inte kunnat träna så hårt som jag velat. Tror jag kastat för mycket, så att det är överansträngt. Detta är nog första gången jag har varit skadad så att jag inte kan kasta... Men jag kör lite antiinflammatorisk salva, så är det bara att köra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".