En närbild på en röd brandbil.
Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Malmö

20-tal bilar skadade i garagebrand

Ett 20-tal bilar har brandskadats efter en brand i ett underjordiskt garage på Möllevången i Malmö. En person har förts till sjukhus i samband med branden.

Larmet kom in till räddningstjänsten klockan 00.30 natten till torsdagen. Flera räddningsenheter skickades ut till Slöjdgatan i centrala Malmö och kunde konstatera kraftig rökutveckling i garaget. Rökdykare skickades in i garaget för att lokalisera och släcka branden,

Räddningstjänsten lämnade platsen tidigt på morgonen efter att trapphusen till anslutande flerfamiljshus säkrats och det inte längre fanns risk för spridning.

Totalt brandskadades runt 15-20 bil och ytterligare ett 70-tal bilar sot- och rökskadades. Enligt ett pressmeddelande från räddningstjänsten som skickades ut en timme efter att larmet kom, så fördes en person till sjukhus i samband med branden efter att ha andats in rök. Senare under morgonen sade räddningstjänsten dock att det inte helt säkert beror på rökskador.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan har polisen upprättat en anmälan om mordbrand. Tekniker kommer att undersöka brandplatsen under morgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".