Bild på polis.
Foto: Bertil Ericson/TT
Skåne

Polis anmäls för Facebook-inlägg

En tjänsteman vid polisregion Syd ska utredas av enheten för särskilda utredningar hos polisen efter privata inlägg på sin Facebooksida.

I ett inlägg har mannen publicerat en bild på en kvinna med barnvagn som räcker över en karta med p-piller till en kvinna i smutsiga kläder och flera barn omkring sig och skriver "Enda tänkbara bidraget enligt min uppfattning (Avser tiggeriet på gator och torg)", skriver Dagens Nyheter. I ett annat har han skrivit en kommentar om kvinnor i slöja och att det inte bör förekomma i "arbetslivet och inte i 'uniformsarbeten'".

Polisen i region Syd har anmält polistjänstemannen, en pensionerad före detta poliskommissarie som är timanställd som handläggare. Nu ska en bedömning göras för en eventuell brottsrubricering.

– Det handlar om en bedömning om det är lämpligt att uttrycka detta som anställd hos polisen och gränsen för yttrandefrihet, säger Lotta Hansson till SVT Nyheter Skåne.

Mannen anser inte att han gjort något fel, enligt medierna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".