Helsingborgs budget presenteras på presskonferens.
Johnny Cato Hansson (C), Maria Winberg Nordström (L), Annika Roman (MP) och Peter Danielsson, (M) och med på presskonferensen var också Lars Thunberg (KD). Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Helsingborg

Blågrön budget utan skattehöjning

Peter Danielsson (M): "En stark budget i ganska en tuff tid"
3:15 min

Det handlar om satsningar på ökad trygghet, sysselsättning och psykisk ohälsa när det blågröna styret i Helsingborg presenterar sin budget för 2018 idag.  Men det mesta går till skol och utbildningsförvaltningen och till vård och omsorg.

– Det roligaste är att vi presenterar en stark budget i ganska en tuff tid, där vi är tydliga med prioriteringar på skola och vård och satsningar på minskat utanförskap, och bibehåller ekonomin, och det är vi stolta över.

Helsingborg har tagit emot många nyanlända och ska nu satsa på att få in dem på arbetsmarknaden. Även tryggheten ska öka.

Det planeras även för Drömljus, ett vinterarrangemang som kommer under en veckas tid 2018, och H 22 som är en uppföljning på H 55 och H 99, som ska visa på framtidande byggande, om smarta och hållbara städer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".