I början av juni invigs en gigantisk staty utanför Konsthallen i Malmö som varit omdiskuterad, men redan nu sätts statyn Points of view av Tony Cragg på plats.
1 av 3
I början av juni invigs en grupp statyer utanför Konsthallen i Malmö. Foto: Madeleine Frtitsch Lärka/Sveriges Radio
Points of view av Tony Cragg monteras.
2 av 3
Points of view av Tony Cragg monteras. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Points of view av Tony Cragg monteras.
3 av 3
Points of view av Tony Cragg monteras. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Malmö

Omstritt konstverk sätts på plats

2:27 min

I början av juni invigs en grupp omstridda statyer utanför Konsthallen i Malmö, men redan nu sätts Points of view av Tony Cragg på plats.

– En del har hört av sig och kommenterat att det är alldeles för modernt, andra att det inte passar alls, varken här eller i konsten. Andra säger att det är det bästa som hänt, så hela skalan finns representerad, Gunnar Ericsson, projektledare på Malmö stad.

Konstverket och dess placering har väckt debatt och diskussion och verket har också kallats en kopia.

– Det här är ingen kopia utan en ny gestaltning inom det här konceptet. Många konstnärer jobbar inom ett koncept och fördjupar, säger Gunnar Ericsson.

Och visst väcker konstverket uppmärksamhet bland de som passerar.

– Jag tror inte att det kommer att förstöra platsen, och det är inte så stort som det såg ut i tidningen. Det här får mogna. Det är kanske inte vackert, men spännande, säger Maria Quensel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista