Bumperballspel på gräset.
1 av 2
Foto: Rafaela Stålbalk/Sveriges Radio
Bumperballspel på gång, med spelare i meterhöga bollar
2 av 2
Antonio Ivanov, Ermina Mujdzic och Lisa Juhlin. Foto: Rafaela Stålbalk/Sveriges Radio
Eslöv

Minibussen tar de unga till aktiviteter

"Vi ska spela bumperball, man får knuffas och hålla på"
3:12 min

Sedan i slutet på juni finns i Eslöv en fritidsgård på fyra hjul. Det är en minibuss där ungdomar från regionen kan hänga. Den rullande fritidsgården besöker bland annat Harlösa, Stehag och Eslöv.

– Vi har en minibuss som kör runt hela Eslövs kommun i de olika byarna. Tanken är att nå så många ungdomar som möjligt. Vi har också möjlighet att köra runt ungdomar till olika aktiviteter som idag, Ermina Mujdzic, verksamhetschef för Gasverket.

Idag är bussen i Marieholm, där man samlats på en fotbollsplan. Idag har de aktivitet med meterhöga plastbollar.

– Vi ska spela bumperball, där man ska typ spela fotboll, där man får knuffas och hålla på. Det är kul för man får träffa folk man inte träffar annars, säger Lisa Julin.

Och det finns andra höjdpunkter på Gasverket.

– Vi hade en tävling där den som visslade först efter att ätit två Mariekex fick poäng. Den som vann fick välja ingredienserna till en tårta, och sedan bakade vi. Jag har annars inte haft så mycket att göra och då går man hit, säger Antonio Ivanov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".