Rebecca Olsson är tårtbloggare.
1 av 3
Rebecca Olsson är tårtbloggare. Foto: Rafaela Stålbalk/SR.
Tårta med texten P4 Malmöhus 40 år
2 av 3
Foto: Rafaela Stålbalk/SR.
Sockerpasta
3 av 3
Rebecca Olsson gör dekorationer av sockerpasta. Foto: Rafaela Stålbalk/SR.

Hon bakar tårtor med sockersöt dekoration

Tårtbloggaren: "Insidan på tårtan är viktigast."
4:50 min

När Rebecca Olsson gör tårtor får hon uttrycka sina konstnärliga sinnen. Hör hennes bästa tips för god smak och vacker dekoration.

På Rebecca Olssons blogg om tårtor finns flera kreationer, gjorda för födelsedagar och andra högtider. Dagen till ära har hon gjort en tårta med texten "P4 Malmöhus 40 år".

– Tårtor är så himla gott. Och när jag gör tårtor får jag använda mina kreativa och konstnärliga sinnen, säger Rebecca Olsson.

Intresset för tårtbakning kommer från hennes barndomshem.

– Vi har bakat mycket i min uppväxt och varje födelsedag har vi gjort tårtor som vi dekorerat på festliga sätt. Sedan har intresset bara ökat och ökat, berättar hon.

Lyssna på reportaget för att höra hur Rebecca Olsson gör fina och fantasifulla dekorationer i sockerpasta.

- Men insidan viktigast. Man vill inte se en fin tårta som inte smakar gott. Man ska kunna äta det mesta på tårtan, det är mitt motto.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".