Staffanstorp

Polisen sätter in extra resurser efter skadegörelse

0:58 min

Den senaste tiden har Staffanstorp drabbats av en våg av skadegörelse, och igår onsdag utsattes polisstationen för beskjutning. Polisen tror att skadegörelsen mot stationen är den senaste i raden av skjutningar med luftvapen eller kolsyrepistol.

På torsdagsmorgonen upptäcktes att fönster var skadade på Staffanstorps polisstation, och bland annat var ytterglasen på två fönster sönder. Polisen ser en koppling till den senaste tidens skadegörelse i Staffanstorp; sedan mitten av förra veckan har bostäder, bussar och ett stort antal bilar beskjutits, och polisen misstänker att luftvapen eller kolsyrepistol använts.

– Vi har fått in väldigt mycket anmälningar om skadegörelse. Vi är uppe i ett 25-tal varav 20 har en form av skada som kan komma från ett luftvapen, säger Håkan Persson, kommunpolis i Staffanstorp.

Polisen i Staffanstorp tror inte att skotten mot polisstationen är ett hot riktat mot polisen, utan snarare att man har beskjutit stationen av samma anledning som man beskjutit de andra platserna på orten. Polisen har fått uppslag som de arbetar med, och tror att det är ungdomar som ligger bakom skadegörelsen.

– Det är viktigt för föräldrar att man pratar med sin ungdom om vad som händer. Vi tror ju att folk vet vem som gör det här, och vi behöver få in den informationen, säger Håkan Persson.

Just nu har polisen hög närvaro i Staffanstorp och har satt in extra resurser för att gå till botten med skadegörelsen.