Triathlon

Ett hav av röda badmössor intog Posthuskajen

Över 300 motionärer dök i vattnet klockan nio på söndagsmorgonen för att tävla i klassen sprint motion, en kortare variant i Malmö Triathlon som i dag inleder sin andra och sista dag.

För sjätte året i rad arrangeras Malmö Triathlon som i helgen äger rum vid Posthuskajen strax, strax väster om Malmö centralstation. 

Enligt Therése Oskarsson, kommunikatör för Malmö Triathlon, så har helgen lockat omkring tusen deltagare.

– Det har verkligen blivit en motionsidrott. Triathlon har spridit sig mer och mer till vanligt folk som vill hålla på med idrotten.

Majoriteten tävlar under söndagen, där tre olika distanser erbjuds.

Under lördagen hölls Europacupen där omkring hundra elitidrottare, varav två skåningar bland åtta svenskar, tävlade om guldet. Men någon svenskt vinst blev det inte på vare sig dam- eller herrsidan där det blev franskt respektive belgiskt guld. 

Men i dag samlas alltså resterande 900 motionärer som tävlar i sprint eller olympisk distans. Först ut var kort distans, där omkring 300 morgonpigga förväntansfullt väntade vid kajen. Först i vattnet blir de som ser just simning som sin starka gren.

– Nu är det de som anser sig vara lite bättre simmare som står längst fram. 

Deltagarna simmade sedan 400 meter innan de kravlade sig upp på andra sidan kanalen för att beta av resterande etapper på tävlingen.