Ett Pågatåg står inne på Lund C. Foto: Karin Genrup/Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Karin Genrup/Sveriges Radio
Signal i spåret vid Lund C Foto: Karin Genrup/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Karin Genrup/Sveriges Radio
Lund/Helsingborg

Nu rullar tågen via Kävlinge igen

Skånetrafiken: Räkna med följdförseningar
2:47 min

Signalfelet i Kävlinge som har stoppat tåg mellan Lund och Helsingborg under morgonen är nu åtgärdat. Detsamma gäller spårfelet utanför Eslöv – men fortsatta förseningar är att vänta

Under morgonen har de två spårfelen ställt till med stora förseningar för resenärer som ska ta sig mellan Lund och Helsingborg.

– Jag har rest i två timmar nu under morgonen, säger resenären Patrik Lerpard, som står och väntar på en ersättningsbuss. De hänvisade till en hållplats som inte finns utmärkt på en karta – jag tycker man borde ha en bättre hänvisning och gärna personal som kan berätta när bussen kommer. Nu vet jag ingenting.

Skånetrafiken bekräftar att det kommer bli följdförseningar under dagen.

– Sedan kommer det att bli följdförseningar. Det blir det alltid efter så här stora stopp, säger Skånetrafikens pressinformatör Joakim Agartsson.

Han säger att många resenärer hör av sig till Skånetrafiken - men att trycket skulle kunna vara ännu större vid ett sådant här fel på en hårt trafikerad järnvägssträcka i rusningstid.

– Jag tycker att det verkar som folk fortfarande har lite semester. 

På grund av felet var Öresundstågen på linjen Malmö-Göteborg inställda mellan Malmö och Helsingborg. Även SJ:s snabbtåg mellan Malmö och Göteborg påverkades – och de är alltså också fortsatt drabbade av förseningar. Snabbtågen kör en annan väg och stannar inte i Helsingborg, skriver Trafikverket på sin sajt.

I går eftermiddag orsakade ett signalfel totalstopp i tågtrafiken förbi Lund under drygt fyra timmar. Tågen började rulla strax efter klockan nio på kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".