Sökninng med helikopter i Öresund. Foto: Johan Nilsson/TT.
Foto: Johan Nilsson/TT.
Köpenhamn

Ubåtsägaren misstänks för mord

Polis: Vi har skickat ner dykare
0:13 min

Dansk polis har skickat ner dykare i sökandet efter en svensk journalist som saknas efter att en hembyggd ubåt sjunkit utanför Kögebukten på fredagsförmiddagen.

Senare på fredagen meddelade dansk polis i ett pressmeddelande att ubåtens ägare misstänks för dråp. Han är gripen, men nekar till anklagelserna. 

Kvinnan, som är i 30-års åldern, ska ha åkt med uppfinnaren i hans egendesignade ubåt UC3 Nautilus. Efter en sökinsats under morgonen hittades ubåten och uppfinnaren själv, men kvinnan saknas fortfarande. 

– Det enda jag kan säga just nu är att vi har skickat ner dykare på platsen där ubåten sjönk, och att vi ska se vad som har hänt med båten och om det finns några fler personer ombord, säger Jens Möller på Köpenhamnspolisen.

Enligt uppgifter från det danska Sjövärnet ska uppfinnaren ha sagt att han släppt iland den svenska journalisten redan under torsdagskvällen på Refshaleøen i Köpenhamn skriver Sydsvenskan.

Men varken dansk eller svensk polis har lyckats komma i kontakt med kvinnan och sökandet fortsätter därför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".