Två män, en i 30- och en i 70-årsåldern, skadades när de flyttade träningsmaskiner på ett gym i Kristianstad. Arkivbild.
Två män, en i 30- och en i 70-årsåldern, skadades när de flyttade träningsmaskiner på ett gym i Kristianstad. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Äldre man flyttade gymmaskin – svårt skadad

Två män, en i 30- och en i 70-årsåldern, skadades när de flyttade träningsmaskiner på ett gym i Kristianstad på tisdagen.

Region Skåne uppger för TT att mannen i 70-årsåldern är allvarligt skadad medan den yngre är lindrigt skadad.

Polisen uppger att männen höll på att flytta maskiner till ett annat gym när olyckan inträffade. Maskinen höll på att bäras nedför en trappa.

– De skulle bära ner någon form av träningsmaskin då maskinen av okänd anledning lossnade. Två fördes till sjukhus i ambulans, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesperson.

Polisen, som larmades klockan 18.15, har skrivit en anmälan om arbetsplatsolycka. Detta eftersom en av männen arbetade på gymmet.

– Man skriver en anmälan för att se om det är någon som brustit i sitt ansvar, säger Fredrik Bratt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".