Polis och avspärrningar efter att två personer har förts till sjukhus efter en skottlossning på Lagmansgatan i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT
Polis och avspärrningar efter att två personer har förts till sjukhus efter en skottlossning på Lagmansgatan i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Två män till sjukhus efter skottlossning

Polisen: De är allvarligt skadade men inte livshotande
1:35 min

Två män skottskadades i natt i ett bostadsområde vid Borgmästaregården i Malmö.

Flera samtal om skottlossning kom till polisen vid havtolvtiden på fredagen.

– Två män är förda till sjukhus med skottskador. De uppges vara allvarligt skadade men inte livshotande, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen.

Vet ni något om omständigheterna?

– Vi har gjort teknisk undersökning under natten, och vi har gjort en del fynd och en del beslag som vi hoppas ska kunna leda utredningen framåt. Vi har även arbetat med vittnesförhör för att få en klar bild av vad som hänt.

Sydsvenskan skriver att ett automatvapen blev liggande kvar på marken efter skottlossningen.

– Vi har som sagt gjort en del beslag, men vi kan inte gå in på detaljer i nuläget, säger Jimmy Modin.

Det finns också uppgifter om att det ska ha inträffat en singelolycka i närheten av den plats där skottlossningen ägde rum.

– Vi har tagit en bil i beslag i direkt anslutning till platsen, som vi tror har med händelsen att göra. Jag vet egentligen inte om det har varit någon olycka, säger Jimmy Modin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".