Sökande i Öresund efter den svenska journalistens kropp. Foto: Johan Nilsson/TT.
Sökande i Öresund efter den svenska journalistens kropp. Foto: Johan Nilsson/TT.
Köpenhamn

Ubåtsägaren: Svenskan dog i olycka

Den svenska journalisten Kim Wall är död efter en olycka ombord på ubåten. Det säger ubåtsägaren Peter Madsen, uppger Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

När Peter Madsen häktades för drygt en vecka misstänkt för att ha vållat den svenska journalistens död sedan skedde det bakom stängda dörrar. Men nu har Københavns Byret upphävt delar av stängningen och gjort delar av utredningen och domstolsförhandlingen offentliga.

"Den åtalade har till polisen och i rätten förklarat att det skett en olycka ombord på ubåten som medfört svenskans död. Han har sedan begravt henne till sjöss på ett inte närmare definierat ställe i Køge Bugt.", skriver polisen i pressmeddelandet.

Polisen framhåller också att ubåtsägaren fortfarande är misstänkt, men i övrigt ges just nu inga detaljer om utredningen mot Peter Madsen.

Enligt polisen har det fastställts att ubåten rört sig i danskt farvatten i södra Öresund och den norra och västra delen av Køge Bugt.

Danska sjöfartsmyndigheters dykningar längs den rutten kommer att fortsätta under måndagen, och man söker även med hjälp av ett fartyg med specialutrustning. Dessutom fortsätter svensk polis och andra med sina sökningar efter Kim Walls kropp från fartyg och helikopter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".