Räddningsfordon på strandväg.
Foto: Mathias Øgendal/Scanpix/TT.
Öresund

Polisen: En kvinnokropp har hittats i vattnet - ännu inte identifierad

Hittades på den sydvästra sidan av ön Amager
0:42 min

En del av en kvinnokropp har hittats i vattnet utanför ön Amager i Öresund, bekräftar Köpenhamnspolisen. Polisen kan ännu inte säga om kroppen tillhört den svenska journalist som försvann i en ubåt tidigare i augusti.

– Det är för tidigt att säga något, vi vet inte vem det är, sade Jens Möller Jensen på danska polisen under en presskonferens på måndagkvällen.

Samtidigt kunde polisen bekräfta att en del av en kvinnokropp hittats i vattnet på ön Amager nära Köpenhamn, som nu skickats för obduktion. Polisen har också spärrat  av ett stort område på ön.

– Spaningsledaren är på plats och kroppen är upptagen och ivägkörd för undersökning, säger Henrik Stormer på Köpenhamnspolisen.

I samma område pågår ett sökande efter den saknade svenska kvinna som försvann efter att ha åkt med i en dansk ubåt, men polisen har ännu inte uttalat sig om det är hon som nu har hittats.

Polisen söker vidare efter den saknade svenska kvinnan i området där ubåten ska ha befunnit sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".