Samuel West tycker att vi ska leka mer på jobbet.
Samuel West tycker att vi ska leka mer på jobbet. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.
Helsingborg

Misslyckandets museum får hjälp att hitta nytt hem

Samuel West om framtiden för Museum of Failure
1:22 min

Museum of Failure i Helsingborg har blivit en succé i sommar – men i mitten av september måste de hitta en ny lokal. Det har länge varit oklart var de ska ta vägen, men nu kan en lösning vara nära.

I snitt kommer 250 personer varje dag för att se bland annat plastcykeln, fettfria chips som gav diarré och kulspetspennan designad speciellt för kvinnor. Museet Museum of Failure har dock bara sin lokal på Kulturhotellet på Söder fram till den femtonde september.

– Då måste vi hitta ett nytt hem, säger museets grundare Samuel West.

Men nu får de hjälp från Helsingborgs kommun.

– Från Helsingborgs stad har de sagt att de jobbar jättehårt på att försöka hitta en lösning så att vi kan stanna, säger museets grundare Samuel West.

Han vill att museet stannar kvar på sin nuvarande adress.

– Att se människor från hela världen komma till lilla Helsingborg.. De tar en daytrip från Köpenhamn och lägger en dag på att komma hit för att besöka museet, och så passar de på att kolla runt i stan. Jag tycker att det är helt fantastiskt, säger han.

Nu funderar Samuel West på hur han ska vidareutveckla museet, som skogsprojektet som gick åt skogen.

– Det jag är sugen på nu är lite mer sociala innovationer, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".