Ubåten och bild på Kim Wall
Foto: TT
Köpenhamn

Kroppen tillhör Kim Wall

Kvarlevorna som hittades i vattnet utanför Köpenhamn tillhör den saknade svenska journalisten Kim Wall. Det bekräftar Köpenhamnspolisen på sin twitter.

Den kvinna som har hittats död i vattnet utanför Köpenhamn har identifieras som den försvunna svenska journalisten Kim Wall, uppger dansk polis på Twitter.

Kvarlevorna, en torso, har identifierats med dna. Enligt Köpenhamnspolisen har kroppen stympats med avsikt.

Anmäldes saknad

Kim Wall skulle göra ett reportage om den danske ubåtsägaren Peter Madsen ombord på hans ubåt torsdagen den 10 augusti. Under natten larmade anhöriga om att hon inte hade återvänt och sökandet efter henne och utbåten började.

Ubåten sjönk

Under fredagen kom radiomeddelanden från Madsen om att han var på väg tillbaka till hamnen. Klockan 11 sjönk ubåten plötsligt. Madsen räddades av en privatbåt, men Kim Wall återfanns inte. 

Peter Madsen sitter nu häktad som misstänkt för att ha vållat Kim Walls död och polisen tror att han har gjort sig skyldig till mord eller dråp. Själv säger han att hon dog i en olycka ombord på ubåten och att han sedan har "begravt" henne till sjöss.

Svårt att fastställa dödsorsak

Avsaknaden av kroppsdelar kan försvåra arbetet med att ta reda på hur Kim Wall miste livet, liksom det faktum att kroppen har legat i vattnet. Exempelvis blir eventuella blåmärken svårare att värdera.

Köpenhamnspolisen håller en pressträff klockan 9.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".