Douglas Lindelöw
Foto: Thomas JohanssonTT
Ridsport

Drömrundor av både Peder Fredricson och Douglas Lindelöw

Douglas Lindelöw: Jag och Zacramento fann varandra fort
1:51 min

Peder Fredricson från Grevlunda på Österlen svarade upp mot förväntningarna och red felfritt i första rundan på EM. Han red in som etta och på fjärde plats ligger Douglas Lindelöw från Hörby som också stod för en drömrunda.

Tredje svensk ut i banhoppningen var Douglas Lindelöw med hästen Zacramento som fick till en riktig drömrunda. 

– Det var en fröjd att se, säger Radiosportens expert Maria Gretzer.

Det har gått bättre och bättre efter varje försök i banhoppningen. Senast red ekipaget Douglas Lindelöw och hästen Zacramento felfritt på tiden 80,02.  

– Det var en otroligt fin ritt, det var en fröjd att se, säger Maria Gretzer. 

Första svensk ut i banhoppningen var ekipaget Henrik von Eckermann och hästen Mary Lou som gör sitt första mästerskap ihop – en tung sådan. Först missbedömde den svenske hoppstjärnan och hästen Mary Lou avståndet vid vattenhindret och sedan kom ekipaget in fel vid en oxer vilket fick Mary Lou att avvika (vilket innebär åtta tilläggssekunder). Ingen felfri svensk än så länge. 

– Men vi har två ryttare kvar, men pressen ökar hela tiden, säger Gretzer.

För att det ska gå bra för lagdelen krävs det att det går bra för tre av fyra ekipage. Alltså har Malin Baryard-Johnsson, Douglas Lindelöw och Peder Fredricson fortfarande chansen att ta Sverige till en EM-medalj. 

Malin Baryard-Johnsson gick ut som andra svensk i banhoppningen. En ritt som började bra och det såg länge ut som att det skulle bli en felfri runda. Men, på sista hindret rev ekipaget. Fyra fel och tiden 85,80 blev resultatet.  

– Jag tycker Malin och Cue Channa gjorde en bra runda, det såg säkert ut och de red snabbt. På sista kombinationen ligger skuggorna på lite konstigt, säger Radiosportens expert. 

– Jag är nöjd faktiskt. Rundan gick helt enligt plan. Jag vet inte vad det är som stör hästarna, om det är skärmen eller solen  men hon känns fantastisk fin, säger hoppryttaren själv efter rundan. 

Artikeln uppdateras. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".